Friday, March 30, 2007

Välkommen Wilma!

Alp ve Ege'nin amcasinin bir kizi daha oldu. 3700 gr 51 cm cok guzel ve saglikli bir bebek. Adi Wilma ve yandaki fotofrafta da babasinin kucaginda uyuyordu.
Annesi emzirdikten sonra gogus ucuna deniz kabugu koydu. Gogus ucunun kurumamasi ve yara olmamasi icin hastaneden vermisler ve Norvec bulusuymus. Cunku ucuna konulan diger tektil urunler nemini aliyormus. Ben bugun kucagima alamadim cunku is donusu ziyaret ettik ve daha 3 gunluk, ama Pazar gunu bize vaflor yemege gelecekler o zaman kucaklayacagim tatli Wilma'yi. Hosgeldin tatli melek!

Thursday, March 29, 2007

5 yildizli otelin mutfaginda patlama.

"ANTALYA, (DHA) ANTALYA'nın turizm beldesi Belek'teki 5 yıldızlı Kaya Otel'in LPG tankı patladı, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Patlama saat 07.30'da otelin mutfak bölümünde LPG tankında dolum yapılırken gaz kaçağından meydana geldi. Müşterilerin henüz kahvaltıya inmeye başladığı sırada büyük bir patlamayla birlikte otelin mutfak bölümü harabeye döndü. Patlamada mutfakta şef kasap olarak görev yapan 32 yaşındaki Salim Sarı yaşamını yitirdi. Mutfak personeli ve müşterilerden 10 kadar kişi yaralandı. Olay yerine gönderilen ambulanslarla hastanelere kaldırılar yaralılar arasında turistler olduğu belirtildi. Kaya Oteli'nden yapılan açıklamada ise otelin bir ihmalinin bulunmadığı, patlamanın yeni takılan LPG tüpündeki kaçaktan meydana geldiği belirtildi."

Esim bugun evde cocuklarla ebeveyn iznini kullaniyor. Biraz önce aradi ve haberlerde Turkiye'de patlama oldugunu ve ilk aklina gelenin bomba oldugunu söyledi. Ben de kendisine yukaridaki haberi özetledim. Gercekten cok uzuldum öncelikle can kaybi olusuna ve turizm sezonunun basinda bu tip ulkelerde ki olumsuz etkisine.

Turkiye'de ki yazligimiza ucuz bilet bulma cabalarim esnasinda gördugum su ki; Iskandinav Ulkeleri'ndenTurkiye'nin sadece 2 noktasina charter ucusu yapiliyorken Yunanistan'in sadece Girit adasina ayni sayida; Bulgaristan bile sadece Karadeniz kiyilarina (Burgas) Dalaman'la ayni sayida turist göturup, sezonu ayni zamanda acip kapatiyor. Bu konunun uzmani degilim ama charter ucuslarda ki ucak sayilari ve noktalari ile karsilastirarak bile ne kadar az turizmden faydalanabildigimiz anlasiliyor..

Dun Isvec'in cok unlu turizimle ilgili TV programinda Kusadasi da vardi. Zaten topu topu 5 dakikanin1/3'u bir caminin icinde ki namaz vaktiydi. Efes'ten sonra 2. uzun tutulan mekan oldu.
Turkiye'yi nasil tanitmak yada görmek istediklerini de anliyamadim dogrusu.

Monday, March 26, 2007

Terörist basina "Sayin" demek!

Isvec´e ilk ziyaretimin Turkiye dönusunde ic hatlarda yanimda oturan bir ögrenciyle baslayan diyalogda bana nereden geldigimi sordu. Bende "Turkiye" diye cevap verdim. Bana Turkiye'nin kendisine "Mr. Öcalan'i" hatirlattigini söyleyince bende öyle bir kukredim ki "O Mr. degil, terörist" deyince, önumuze yeni yerlesmis olan, kuyrukta esimin Isvec'in unlu bir ralicisi oldugunu söyledigi adam da bir dönup bakti. Hele yanimdaki cok bilmis havalarindaki genc yolun devaminda birak agzini acmayi beni görmek korkusuyla kafasini bile cevirmedi.

Ben bu diyalogda 2 Isvec vatandasina herifin terörist oldugunu ögrettim. 8.999.998 kisiye kim ögretecek onu bilmiyordum ama dun sunu ögrendim:

Ben bilgisayarin basindayken, teletekste "Öcalan'a Sayin a savciliktan takip diye haberi esim yuksek sesle okumaya basladi(Isvecce). Ben yine bir hisimla odadan ciktim ve evet kendisi teröristtir. Sayin olamaz diye yine kukredim ve esimi de susturdum. 8.999.997 kisi ise terörist oldugunu tekrarlayan bir es yada yakinlari olmadigi icin Turkiye'de "Sayin" dendigi icin sorusturma acan savcilarin oldugunu ögrendiler.

Ben ulkemde birilerinin ulkemin altini kazdiklarindan supheleniyorum.

Friday, March 23, 2007

Okul otobusu kaza yapti!

Bu sabah erken ise geldigimde, internette buranin bölgesel gazetesinin ilk haberini görunce hemen detaylarini okudum. icinde 3 ögrenci olan okul otobusu bir özel otomobile carpmis ve kazada yaralanan olmamis. Kesinlikle emniyet kemerli olmalarindandir.


Bu ulkenin en sevdigim yanI bu. Trafik kazalarinda ölumu ve agir yaralanmayi sifira indirme hedefleri. Alkolikler disinda bir bira bile icip direksiyon basina gecen birine rastlamadim. Herkes tedbirini aliyor ya bisikletle eve dönuyorlar ya bir yakini gelip aliyor yada araba kullanacak kisi icki icmiyor. En son is yerinin yemeginde birkaci alkolsuz bira icmisti cunku araba kullanmak zorundaydilar..

Ayni zamanda Turk gazetelerinde ki haberde ise Ferrari li zengin cocugunun sucu basindan sagmak icin direksiyonda olmadigi iddiasi ile direksiyonda kim vardi anketi!

Ben ulkemi yine de seviyorum..

Wednesday, March 21, 2007

Nicin hedikliev (karyürlüev)?


Evimizin dis kapisinin karsisinda bircift eski hedik asili. Onlari ben birkacsene önce kayinpederimin eski esyalarini yigdigi ardiyada bulmustum. Kimbilir kimleri uzerinde tasidi bilmiyorum. Blog sahibi olmak istedigimde de aklima gelen ilk onlar oldu. Hem bulundugumuz cografyayi tanimlamama hem de soguk iklimle barisikligimi en iyi özetledigine inandigim icin..