Monday, December 21, 2009

Noel Bayrami ve Yeni Yil Tatili!

Biz ögunmek gibi olmasin da yine tatildeyiz. Ben bugun ve yarin isteyim, ama P-O ve cocuklar okulda dersleri bittigi icin evdeler. Ocagin 12 sine kadar okul tatil. Bizim hala Ege'den kalan 200 gun izin hakkimiz var. Simdilik P-O kullaniyor. 8 yasina kadar kullanacagiz.

Alp'in tatil boyunca yogun yuzme idmani disinda, yapacak saati belli etkinlik yok. Yalnizca kayak, kizak kayip, bolca karda yuruyus yapilacak...

Herkese simdiden iyi noel ve/veya yeni yil tatili dilerim...

Wednesday, December 9, 2009

TR'de Cevre Acilimi Istiyorum !

Datca'da ruzgar enerjisi, fotografi sariliman sirtlarindan zumla cekmistim.

TR'de politikadan ve ekonomiden cevreye sira gelmiyor. Gelismis ulkelerde gundemdeki tek konu ise cevre. Ne yazikki TR'de daha gazetelere TV lere cikip sesini duyuran bir cevre partisi bile yok. Belki var sesi yeterince duyulmadigi icin ben bilmiyorum. Bugün okudugum gazete kösesini sizlerle paylasmak istedim, buyrun lutfen okuyun!

Monday, December 7, 2009

Aile Boyu Tenis Halleri

Alp ve P-O tenis oynarken, ayni kortta Ege ve ben de kucuk neti gerip oynuyoruz. Video'nun sonundaki gibi bazen Ege bana kusup perdelerin arkasina saklaniyor, sakaciktan aglamalar, raketi firlatmalar takiii babasiyla oynayana kadar. Ben de Alp'le oynayarak terleme sansini yakaliyorum. Aile tenisimize bu pazar ciftli oynayarak baska bir keyifte kattik. Hem de Alp-Ege anne-baba karsilasmasiydi.

Friday, December 4, 2009

AB Asi Kurumu/Birligi´nden Isvec'e Övgü!

Isvec 9 milyon nufusunun 4 milyonunu asiladigi icin buyuk övgu almis. Sabah ise yuruyerek gelirken haberlerde dinledim. AB 10 milyon kisiyi asilayabilmis. Burada nufusun geri kalani da hala asi olmayi bekliyor.

Fulya'nin uyarisiyla asi kartlarini inceledim. DOS1 alinan tarih el yazisiyla kayitli ve doz 2 icin gelinecek hafta belirtilmis, miktar yazili degildi. Bunun uzerine asi merkezini aradim. 13 yasina kadar olan cocuklara yarim doz verildigini dogruladi. Benim gibi P-O da yarim oldugunu anlayamamis! Dr cocuklarin asi korkusunu elimine etmek icin alakasiz konu acmisti, biz de daldik gittik, oldu da bitti de masallah, kime ne kadar anlamadik bile...Sagol Fulya!

Tuesday, December 1, 2009

Asilandik!

Buyuklere 1 doz, cocuklara 2 doz oldugundan, 2 hafta sonra tekrar saglik ocagina gidilecek. 15 dakika kadar bekledik. Bugun gelenlerin tumu cocuklulardi, ama yalniz gelen bir 60-70 yaslarinda amca ve genc delikanli da vardi.