Thursday, March 29, 2007

5 yildizli otelin mutfaginda patlama.

"ANTALYA, (DHA) ANTALYA'nın turizm beldesi Belek'teki 5 yıldızlı Kaya Otel'in LPG tankı patladı, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Patlama saat 07.30'da otelin mutfak bölümünde LPG tankında dolum yapılırken gaz kaçağından meydana geldi. Müşterilerin henüz kahvaltıya inmeye başladığı sırada büyük bir patlamayla birlikte otelin mutfak bölümü harabeye döndü. Patlamada mutfakta şef kasap olarak görev yapan 32 yaşındaki Salim Sarı yaşamını yitirdi. Mutfak personeli ve müşterilerden 10 kadar kişi yaralandı. Olay yerine gönderilen ambulanslarla hastanelere kaldırılar yaralılar arasında turistler olduğu belirtildi. Kaya Oteli'nden yapılan açıklamada ise otelin bir ihmalinin bulunmadığı, patlamanın yeni takılan LPG tüpündeki kaçaktan meydana geldiği belirtildi."

Esim bugun evde cocuklarla ebeveyn iznini kullaniyor. Biraz önce aradi ve haberlerde Turkiye'de patlama oldugunu ve ilk aklina gelenin bomba oldugunu söyledi. Ben de kendisine yukaridaki haberi özetledim. Gercekten cok uzuldum öncelikle can kaybi olusuna ve turizm sezonunun basinda bu tip ulkelerde ki olumsuz etkisine.

Turkiye'de ki yazligimiza ucuz bilet bulma cabalarim esnasinda gördugum su ki; Iskandinav Ulkeleri'ndenTurkiye'nin sadece 2 noktasina charter ucusu yapiliyorken Yunanistan'in sadece Girit adasina ayni sayida; Bulgaristan bile sadece Karadeniz kiyilarina (Burgas) Dalaman'la ayni sayida turist göturup, sezonu ayni zamanda acip kapatiyor. Bu konunun uzmani degilim ama charter ucuslarda ki ucak sayilari ve noktalari ile karsilastirarak bile ne kadar az turizmden faydalanabildigimiz anlasiliyor..

Dun Isvec'in cok unlu turizimle ilgili TV programinda Kusadasi da vardi. Zaten topu topu 5 dakikanin1/3'u bir caminin icinde ki namaz vaktiydi. Efes'ten sonra 2. uzun tutulan mekan oldu.
Turkiye'yi nasil tanitmak yada görmek istediklerini de anliyamadim dogrusu.

2 comments:

Açalya said...

Kaynaklarindan en az ve bilincsizce yararlanan bir Turkiye vardir herhalde. Biz niye herseyi yanlis yapiyoruz? niye boyle tembel, plansiz, gerzekce isler yapiyoruz? Hep derim '1 Turk dunyaya bedeldir ama 4 Turk biraraya gelince bir mok cikmaz ortaya, ciksa ciksa kaos cikar' diye.
Daha biz cok bekleriz bizi iyi tanitsinlar diye, armut pis agzima dus...gerci tanitacak makamlarin basindakilere bakiyorsun, bir sariklari, bir de kaftanlari eksik. Kultur ve Turizm bakaninin basina da bir kavuk lazim.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Bazi detaylari anlatmadim daha;fes, kavuk hatta kaftan programda spiker kiza da giydirildi, halici cikip demesin mi kaptanlara rehberlere para veriyoruz gemi demirlesinler, turist getirsinler diye, o yuzden sana 4000 USD olur, gemiden gelen musteriye 7000 olur! dedi. Be amca safmisin salakmisin, bindigin agaci kestin 9 milyona ögrettin su hanut denilen sacmaliginizi, dedim icimden.