Wednesday, January 23, 2008

Rastlanti! Cennete Köpru!!!




1999'da Isvec'e P-O'yu ilk ziyaretimde bir torba dolusu saydam makara ile gelmistim. Yilin en uzun gunleriydi. Gunes batmak bilmiyordu. Birlikte dag, tepe, es, dost, akraba gezip 9 makara fotograf cekmistim. Istanbul'da isyerime de uygun studyoya filmleri teslim ettigimde sadece 8 makara film vardi, herhalde dusurdum deyip gectim... Daha sonraki gezimiz Kackarlar'a idi. Cadirli, sirt cantali, bol yuruyus ve fotografli iyi bir geziden sonra sayisini animsamadigim makaralari ayni fotografciya bir ögle tatilinde birakip, geri aldim...Saydamlari incelerken anlamadigim anlamsiz bir serit, sanki baskasinin filmi karismis gibiydi. Tabiki yerleri taniyinca Isvec'te kullandigim ve yikanmaya birakmadigim filmi birkez daha Kackarlar'da kullandigimi anladim. 36 kareden tek bir tanesi disindakileri cöpe attim...(Bazen makaralari yarisinda cikarip tekrar takmak icin, makinanin filmi geri sararken ucunu disinda birakma programina ayarlamistim. Biten ve geri sarilan filimlerin ucunun icine özenle itilmesi gerekiyordu, karistirmamak icin, atlamisim.)
Birkac ay sonra tekrar ayni fotografciya baska filmleri birakmak uzere gittigimde, benim de sakladigim saydam kare tab edilmis, duvarlarinda asiliydi. Aaaa, benim fotografi asmissiniz deyip, gectim. Siradan raslanti sonucu alinan bir fotograf icin ne yapacaktim ki. Sonradan bir arkadasima göstermistim bak bu benim fotografim diye...
2002 senesinde, Isvec'te abone oldugumuz bir haftalik (UteMagazinet) derginin 'okuyucularin en guzel fotograflari yarismasina', P-O ve ben gezi ve doga fotograflarimizdan sectigimiz 3 er tane gönderdik. P-O en sevdigi, Isvec'te cok ünlü Sarek fotograflarindan cok umitliydi. Seninki, benimki kazanacak, deyip durduk birbirimize yeni sayi gelene kadar. Dergiyi posta kutusundan alip, acip baktigimda, benim raslanti sonucu cekmis oldugum, fotografci dukkaninin sormadan duvarina astigi, iki kere pozlanmis (Isvec'in batamayan gunesi ile Rize, Pazar'dan yaylalara giden yoldaki eski köprulerden birinin fotografi) saydam kare birinciligi alip, bir APS fotograf makinasi kazandirmisti...

17 comments:

Anonymous said...

Gerçekten de rüya gibi bir resim. Kutlarım seni:))

ela selin said...

ne kadar güzel bir resim bu Habibe..
manevi anlami da var bak düsünürsen: trden isvece uzanan köprüde kurdugunuz güzel hayat..
tesadüfler üzerine kurulu bu yasam.. düsün bakalim esine rastalamasaydin simdi nerede ne yapiyor olacaktin??
sevgiyle

Nihat Akkaraca said...

Tebrik ederiz, Habibe, O resim geldiği yeri hak etmiş. Title da resme iyi uymuş: Cennet Köprüsü...

yaban said...

Aaa habibe, tebrikler.. ne güzel, bir rastlantı eseri oluşan bu fotoğraf sana ödül kazandırmış. Ama kesinlikle bayıldım buna, büyüleyici bir dinginlik.
sevgiler..

mahsuru yoksa, foto'nu daha yakından görebilir miyiz acaba? :)

mavimantar said...

Muhteşemmm...
Gerçekten,yakından görmeyi ben de çok istiyorum...Hatta iznin olursa bilgisayarıma kaydetmek isterim...
Sevgiler...

Anonymous said...

Gercekten cok guzel. Bence sen baska yarismalara da katil bu foto ile, daha buyuk oduller kazanacagindan eminim!!!

O ayni filme iki resim basma olayini ben de cok yaptim eski sardirmali makinamla. Biri ozellikle cok komikti. Manzara resmi ustunde bir cift, hayalet gibi duruyorlardi :-))

Anonymous said...

cok guzel!Tebrik ederim!

www.elifsavas.com/blog

Esra said...

Habibecigim fotografin kendisi kadar adi da guzel. Ismiyle daha da anlam kazanmis bence. Ben de duvarima asmak isterdim bu fotografi. Raslanti eseri hayata kazandirmissiniz ona. Yeni bir yasam vermissiniz... Ne guzel...

Anonymous said...

Bu fotografını mail olarak gönderir misin? Harika bir fotograf...
Mine

gezicini said...

cok güzel bir fotograf.. tebrikler..
sevgiler
gorki

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Cok Sevgili Blog komsularim, cok tesekkur ederim, ben dedigim gibi rastlanti olusundan dolayi birde hatalari gördugum icin cok önemsememistim ama beni yureklendirdiniz, bu hizla Zeynos'un dedigi gibi bir-iki yarismaya daha mi göndersem acaba? :)))

Ela Selin'in annesi Özlem, hayat hepimiz icin rastlanti degil mi? Ben sadece suan degil, gecmiste de gecmisimi özlemeyenlerdenim, hep guzel yarinlar olsun isterim (Örnek: Hicbir okul bitisinde arkadaslardan ayriliyorum diye, aglamadim, biliyorum ki yenileri olacak :)))Baskalarinin tabiriyle hayirsiz da denebilir)...Bunun da faydasini hep görmusumdur...Bu konuda birgun umarim daha cok konusabiliriz...

Meltem said...

Müthiş bir fotoğraf, tebrikler. Hayat zaten bu değil mi? Sonsuz olasılıklardan yaptığımız seçimler. Biz tesadüf diyoruz ama değil. Bazan yaptığımız seçimler işte böyle muhteşem sonuçlar doğuruyor:)

ayçobanı said...

Haydaaa ve bravo!!! Tesadüfler bazen motivasyonun kendisi olabiliyor :)) devammm Alp ve Ege'nin annesicimmm, sen de gizli saklı çok cevher var biliyorum!!!

Bambi said...

resim buyuleyici odul aldigi kadar var :)

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Tek kelime ile harika, eğer kabul ediyorlarsa, mutlaka başka yarışmalara da göndermelisin...

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Meltem, Ayca, Özlem, Aysegul,

cok tesekkur ederim sevgili arkadaslarim...

Hepimize, sevdiklerimize hep guzel rastlantilar diliyorum...

B5 said...

Nihayet bugun rahat rahat kacirdigim yazilarini okumaya baslayabilirim.

Ilk olarak seni tebrik ediyorum. Resim muhtesem! Birlesimden ortaya cikan anlami da. Bence devam et yine.

Fotografci izinsiz benim resmimi assaydi, kimden izin aldiklarini sorardim. Ya da ne bileyim. Sana sormalari gerekli idi diye dusunuyorum. Hos oldugu kesin, baskalari da seni kesfetmis oluyor yine :)