Friday, April 6, 2007

Lös kladdkaka: Ci.vik yapiskan kek














Sevgili Elif Savas'in yogurt ve incir ekleyerekyaptigi kekten animsanarak yapilmis Isvec'in unlu yapiskan kekinin tarifi. Ayni keki gecenlerde bir arkadas icine eksi bir meyve puresi ekleyerek ayri kagitlarda pisirmisti.


200 gr sade cikolata,
200 gr tereyag/margarin,
4 yumurta,
2 dl toz seker,
2 1/2 dl un,
1 caykasigi(5ml) kabartma tozu.

Kelepceli kalip yaglanir, firin 225 derece isitilir, yag ve cikolata dusuk isida birlikte eritilir, seker ve yumurta ayrica cirpilir ve dikkatlice sogumus cikolata-yag karisimina dokulur. Un ile kabartma tozu son olarak karistirilarak dikkatlice kaliba alinir ve 12-15 dakika pisirilir. Soguyunca yaninda dondurma, vanilyali sos yada cirpilmis krema ile servis yapilir. Yukarida ki fotografta daha sogumadigindan biraz fazlaca ci vik gorunuyor. Eger daha dusuk isida ve daha uzun pisirilirse daha az yapiskan olacaktir.

Hizli yapiskan kek ise daha da kolay:
2 yumurta, 3 dl seker, 2 caykasigi vanilya, 2 yemek kasigi kakao, 1 tutam tuz, 1 1/2 dl un(1bucuk), 1 dl eritilmis margarin yada tereyagini birlikte elle karistir 175 derece de 20 dakika pisir. Ayni sekilde servis yapilir. Habersiz misafire kahve/cay yaninda sizi mahcup etmez. Afiyet olsun.

5 comments:

Anonymous said...

Aaaa!!!! Cok tesekkur ederim! En kisa zamanda yapilacak, afiyetle yenecek! Fotograf beni ye diyor yahu!

Burada sabah 6 gibi, belki ondan, belki benim herzamanki halim ve kafam almadi, seker ve un icin yazdigin dl nedir?

www.elifsavas.com/blog

Anonymous said...

Bu gidisle bloglar yuzunden kilo vermeyi birak daha da kilo alacagim. Her girdigim blogta bir yemek, pasta, corek tarifi. Olmaz ki kardesim! Insanin aklinda yokken bile kanina giriyorsunuz! :-)))

Velhasilkelam bu keke bayilirim, yapiveriim hemen.

Elif, dl desilitre sanirim.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Evet Elif "dl" Zeynep'in dedigi gibi desilitre.. Sanirim Amerikanin yarim cupundan biraz aza denk geliyor. Ben Turkiye'deki bardak ölcusunede biraz bozuluyorum, cunku artik masrapa kadar su bardaklari var. En iyisi litreden vazgecmemek.

Bambi said...

'Habersiz misafire kahve/cay yaninda sizi mahcup etmez.'e cok guldum aferin onu ;) bizim evde cikolata sevilir, Elifin dedigi gibi yapilmasi ve afiyetle yenilmesi gerekir :)

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Sevgili Özlem, Alp cok secici bir cocuk. Hemen kolay kolay hicbirsey yemez. Neyseki hep o göturdu de ben hepsini yemekten kurtuldum.