Wednesday, April 1, 2009

Fazil Say'in Mektubu

Deniz Baykal durust, kibar ve sevdigim bir lider. Ben herzaman 'Baykal oldukca o parti' diye baslayan laflara sinir oldugum halde, son iki secimdeki sonuc partisinin basarisinin yetersizligine kanit. Taaa 89larda 'Almanya'nin" gelecegin Mozart'i" dedigi, gurur duydugumuz Fazil Say cok guzel bir mektup yazmis kendisine. Cok begendim ben. Umarim Deniz Baykal yine yakin kurmaylarinin lafini dinlemez önceden yaptigi gibi ayrilir baskanliktan.

8 comments:

Lapis lazuli said...

Ben de bu sabah okudum ama sonunu getiremedim, daraldim! Bence fazla laf kalabaligi (ve noktalama isareti!) yapmis, soylemek istedigini yok Sezen Aksu, yok Arif Sag falan derken dagitmis da dagitmis. Keske daha kisa, oz yazsaymis, daha cok akilda kalirdi!

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Cano'cum,yazida noktalama isaretlerini en alta siralayip hadi yerlerinize mars mars dese bile ben yine begenirdim, onun gercek bir sanatci olarak fan man dusunmeden dobra dobra kendi dogrularini siralamasina bayiliyorum cunku...

Levent said...

Canim simdi Fazil Say guzel soyluyor hos soyluyor da, nicin olaya Baykal yolu acsin genc yildiz sahaya ciksin diye bakiyor?
Siyaset zor mesleklerden biri. Eger biri cikip kendi partisinde Baykal'i deviremiyorsa, liderligi hakedemiyorsa, cikip nasil Turkiye'nin liderligine soyunacak, obur rakiplerini devirecek? Bence Baykal her ne kadar Turkiye siyaseti icin dummy olsa da, CHP'nin ya da solun icinden cikacak liderlere sundugu cetin sinavla onemli bir parti ici gorevi yerine getiriyor.
Butun bunlari soylerken, CHP'nin Baykal'i devirecek yeni liderini en kisa surede bulmasini umuyorum...

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Levent'cigim, haklisin ama, burada bile ayni durum oldu. Sosyal demokratlar 1. parti ama hukumeti kuramayinca hemen baskani istifa etti, yerine gececek kimse bulunamadi, ille de kadin da israr edenler de, bundan önce temsil kartiyla tabloren cikolata aldigi icin baskan olamayan adayi yine baskan sectiler. Hem ben Baykal'i cok begeniyorum, ama etik olarak basarisiz olunca ayrilmasi sart diyorum.

Elif said...

Ben hic begenmedim mektubu.:o(

Bir kere "ilk hedefiniz Akdeniz" ordu icin soylenmis bir laf. Bunu ordu ile iliskisi oldugu soylenen bir partiye degistirerek soylemesi iyi birsey degil.

Muzik benzetmeleri felaket ve cocuksu ve ne alaka? Sezen Aksu ile devlet isleri ve politika, Fazil Say'i bu konulardan tamamen kopuk ve naif gosteriyor, ki oyledir.

Ataturk'un halki dinlememesi konulari, Fazil Say'in kafasinin almayacagi ve o konulara girmemesi gerekecek, ince isler. Halki dinlememeli mi? Ne demek istiyor? Bir cuval inciri berbat ettigi gibi, CHP'ye (ve Ataturk'e) yoneltilen suclamalarin tamamini da dogrulamis oldu.

Bir konu hakkinda tepkisi olmak baska sey, oturup bir mektup toparlamak, ince ince detaylariyla dusunmek baska sey. Belli ki egosu, becerilerinin sinirini gormesine engel olan bir insan. Ben hic hos bulmadim bu mektubu. Hatta dil ve mantik hatalarini okudukca, gaflari gordukce hafiften yerin dibine giresim geldi. :o(

www.elifsavas.com/blog

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Elif, hem iyi muzik adami hem de kalemi kuvvetli olmak sana özgu. FS'in dedigim gibi yazisinin ayrintisi degil, özu ve kendisini sorumlu hissetmesi, CHP'yi 1.parti olarak görmek istemesi benim hosuma giden, hem o kadar kusur kadi kizinda da olur derdi annem :).

Elif said...

Kaleminin kuvvetinden, kuvvetsizliginden cok, dusunceleri beni rahatsiz etti, Hediklicigim. CHP'yi birinci parti gormek istemek iyi. Ama halki dinlemeyen, otoriter bir lidere ihtiyac duymak... Baykal zaten kendi partilisini dinlemiyor. Daha ne kadar otoriter olacak? Ataturk ben halki dinlemem diyen lidermis. Hoppala! Daha ne kadar konu verecegiz Ataturk dusmanlarina? Neredeyse diyecegim ki Fazil Say AKP'li de, icten mi vuruyor? CHP piyano mudur? Sol piyano mu yani? (Sanki CHP de solmus gibi!)Tam da dedikleri gibi elitist!!!! Halbuki sol demek halk demek olmali. Sol dedigin sazdir, piyano degil. Her muzisyen, her CHP'li de aydin demek degil. Bu mektup da iyi bir ornek olmus. Ben ozunu cirkin buldum yazinin. Boyle dusunceler cikacaksa, hic konusmasin bu insanlar. Cunku kendi partilerine zararlari var. :o/

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Elif'cigim, ben Ataturk'u halkini dinlememis olsaydi da severdim, dusmanlari dinlemis olsaydi da sevmezdi zaten, haklisin ellerine FS bile böyle diyor diye, bir koz vermek belki, ama Baykal da mesajini aldi yanit bile verdi baksana. Hakikaten ben nasil bir baskan degil, Baykal'in yerine yeni bir baskan icin aferin diyorum. Cok sevgiler Isvec'ten...