Monday, December 7, 2009

Aile Boyu Tenis Halleri

Alp ve P-O tenis oynarken, ayni kortta Ege ve ben de kucuk neti gerip oynuyoruz. Video'nun sonundaki gibi bazen Ege bana kusup perdelerin arkasina saklaniyor, sakaciktan aglamalar, raketi firlatmalar takiii babasiyla oynayana kadar. Ben de Alp'le oynayarak terleme sansini yakaliyorum. Aile tenisimize bu pazar ciftli oynayarak baska bir keyifte kattik. Hem de Alp-Ege anne-baba karsilasmasiydi.

18 comments:

Anonymous said...

selam habibe hanim kactir size yorum göndermeye calistim ama firsatim olmadi.bende isvecte oturuyorum ama isvec hakkinda hep sizi takip ederek sizden bilgi topluyorum sizin kadar vaktim yok bir kizim var butun zamanim onunla geciyor..simdiden bilgileriniz icin yesekkurler hej då.

Anonymous said...

Sampiyon mu yetistiriyorsunuz, ne???? :o)

www.elifsavas.com/blog

Perili ev said...

vayyy aferim benim yegenime ne guzel oynuyor tegzesinemi cekmis ne?...
ee

beste said...

sportif aile bravo size;)

Mehmet Vuran said...

Maşallah, maşallah... Bu yaşta başlamış olması çok güzel. İşin temelini çok güzel almış. Duruşu, vuruşları, fileye gelmesi gayet başarılı görünüyor. Tenisi sadece spor olsun diye mi oynuyor, yoksa ileriye dönük tenisle ilgili ciddi planları(nız) var mı bilmiyorum ama, ben olmasını isterdim :) Hem orası Roger Federer'in memleketi :)

Bu güzel video tenis oynama isteğimi de depreştirdi :) Bu aralar sezon sonu olduğu için Eurosport'ta tenis maçı yayınları da yok.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Anonim, ben de cocuklar yuvaya baslamadan evvel sadece aksam kurslarina gidebildim ve bebek arabasiyla yuruyusler yapabildim. Su anda da %80 zamanli calisiyorum, cok bos zamanim var sayilmaz.

Sevgili Elif, her anne-babanin romantik ruyasi cocuklarinin sampiyonluguymus, bir uzman diyordu gecenlerde. Sana lusse bullarini (Safranli cöreklerini) yaptin mi diye soracaktim, yetisemedim, sen buraya geldin, kalp kalbe karsiymis! :)

Emine Teyzesi, kesinlikle :). Babasina göre Kucuk Agassi!

Beste'cigim, cok dogru söyluyorsun, iltifat ediyorsun diyemiyecegim, her animiz spor spor, aktif ya da passif ama spor...

Sevgili Mehmet, karistirdin Isvicre'de :( degil Isvec'teyiz ama olsun bizim de Söderling'imiz var :)).

Cok tesekur ederim, aksam iltifatlarini aktaracagim hem Alp'e hem P-O'ya, tenis evimizin bas sporu o yuzden kendini yildiz adayi olarak görmuyor ama bana gecenlerde diyorki 'anne ben oglumu tenis yildizi yapacagim'. Simdilik tenisin yaninda kondisyonunu artiran yuzme, ayak hareketlerine yardimci innebandi ve baskette oynuyor. Bildigin gibi rekabetin cok yuksek oldugu bir spor, ama hersey kucukken ögreniliyor, ileride iyi bir tenis oyuncusu olsun bize yeter...

Tenis oynamayi özlemekte haklisin, TR'de Isvec'teki sansin olsa hala aktif tenis oynayabiliyor olurdun. Burada tum spor salonlarinda tekerlekli sandalyeli sporculara rastlamak son derece siradan. Biz de (TRde) daha yeterince spor salonu bile yok...

Anonymous said...

cocuklariniz cok tatlilar cok yetenekliler masallah.isvecte oldugum icin sizi SIK SIK takip ediyorum bol bilgi vermeler bu arada bizde asi olduk sizin asi hakkinda bilgi vermeniz asi olmaniz bana cesaret verdi tesekurler.zeynep (not:ust yorumda adimi yazmayi unutmusum)

Mehmet Vuran said...

Hakikaten ya, karıştırdım. Pardon. Sİz İsveç'teydiniz. Evet, sizin de Söderling'iniz var. Söderling bizler için de önemli. Daha şimdiki gibi bir yıldız değilken, İstanbul'daki TED Open'a gelmiş ve şampiyon olmuş bir tenisçi. Hani derler ya biz onun küçüklüğünü biliriz diye, bizim de burdan bir aşinalığımız var ona :)

Ben tekerlekli sandalyeyle de tenis oynamayı denemiş, sevmiştim de. Ancak, köyde oturduğumdan ve yakınımda bir tenis kortu olmadığından devam etmedim.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Sevindim Zeynep, yararli olduguna inandigim birseye vesile oldugum icin, biz kuzeydeyiz siz neredesiniz?Email atabilirsin kafana takilan sormak istedigin birsey olursa seve seve yardimci olmaya calisirim, sevgiler...

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Mehmet, o kadar cok dostun varki karistirmaman mumkun mu :)...
Bu yaz bizim site den Datca'ya giderken surekli gordugumuz bir kort vardi, sapti benim bey ille de yakindan bakacak, özel bir evin kendi önune kondurdugu son derece mutavazi sadece yuksek cit gerilmis 100-200 m2 lik alan, yeriniz var göruluyor, yaz ulkesi de, tavan-duvar derdi yok, kendi olanaklarinla bir kort yaptirabilirsin de...Biz geldigimiz de ziyaretine P-O raketini alir kesin yanina yeterki yakinda bir kort olsun, hatta basket sahasi bile olur, butun yaz hem cocuklarla hem bir iki dostumuzla oynadigi gibi...

Anonymous said...

Su aralar Agassi'yi okuyorum( kendi imzali kitabindan) surekli tenisten nefret ettiginden bahsediyor. Babasi cok baski yapmis, futbol oynadigi zaman tenis oynayacaksin diye tum takim onunde rezil edip kolundan tutup raketi vermis falan, babasindanda nefret ediyor kitapta...Cok baski yapmamak lazim tabii..ben birsuru spor denettim, competetive olsunlar istedim ama icinde ve ruhunda olmayinca cok zor bu sene vazgectim Defne kesinlikle istemiyor ama Peri icin deniyecem tekrar yuzme olabilir..
emine

Anonymous said...

Valla inanmayacaksin, gecen haftasonu yapacaktim, yapamadim da iki hafta sonra oglanin okulu tatil, onlardan birlikte yapalim diye dusunmustum! Boylece ilk kez yaptigi yiyecegin de yildonumu olacak.

Bizisi ilerlettik. Bir cig karides ayikliyor, sasar kalirsin. Ama baslangic senin tarifindi. Hayatimin sonuna kadar unutmayacagim.

www.elifsavas.com/blog

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Emine, bizim kitap elimize gecer gecmez biz de okuyup faydalanacagiz Agassi'nin deneyimlerinden!

Elif, ne diyorsun, ben bile zor ayikliyorum karidesi, yerim ben onun kucuk marifetli parmaklarini...

Anonymous said...

mrb Habibe hanim cok tesekkur ediyorum cok zarifsiniz.uc yil olmak uzere Isvec´teyim BIZ Dalarnada oturuyoruz.sizden aldigim bilgileri bende TR de bana isveci soranlara bildiriyorum ne zaman ihtiyac duysam size sorarim.bana bu sicakligi gösterdiginiz icin coook tesekkur ediyorum.gercekten cok yarli bilgiler veriyorsunuz. zeynep

Açalya said...

ben niye seyredemiyorum bu videoyu simdi? birazdan yine deneyecegim pffff!

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Acalya, p-O'ya sordum, (sanirim)'adobe flash 10 gerekiyor' dedi...

Açalya said...

gerek kalmadi cunku seyrettim bile :) demek ki bilgisayar dumura ugramis bir sureligine...
Kizim bu sizin Isvec`ten zaten en iyi tenicliler cikiyor, bir de Turkluk bulasinca belkim kiyisindan kosesinden de olsa bir ilk sampiyon cikaririz gibi geldi bana...nasil oynuyor o oyle! Ice Borg 2 !

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Acalya, P-O'nun ideali ogullarini mutlaka herhangi bir sporda ulusal takima sokmak, Isvec'te biraz zor belki, ama TR'de kesin girebilirler diyor, beni igneliyor sporda adimiz sadece futbol, halter ve birkactaneyle sinirli diye...Bu arada BB'nin nik neyminin Ice Borg'i oldugunu sayende yeni ögrendim :))