Tuesday, December 1, 2009

Asilandik!

Buyuklere 1 doz, cocuklara 2 doz oldugundan, 2 hafta sonra tekrar saglik ocagina gidilecek. 15 dakika kadar bekledik. Bugun gelenlerin tumu cocuklulardi, ama yalniz gelen bir 60-70 yaslarinda amca ve genc delikanli da vardi.

11 comments:

beste said...

hadi gozunuz aydin. bizde bir karar verebilsek cok iyi olacak!

Fulya said...

Cocuklara da bir doz ama yarim yarim iki kerede veriliyor:))
Dogum gunun kutlu olsun!!

Fulya said...

yazmayi unuttum, burda ikinci yarisini iptal ettiler. gerek yok dediler galiba sadece 2 yas altina veriyorlar. yani bizim kiz yarim doz da kaldi habibe'cigim:)ve tabiki cok sevindi

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Beste, biz olsak mi olmasak mi diye hic dusunmedik, burada devlet ne diyorsa guven sonsuz hemen yerine getiriliyor! Sizin de TR deki gibi karmasik galiba?

Fulya, ben 2 kere gidince 2doz anladim di,cunku igneyi karisik yapti, yarimdoz gibi bir ifade kullanmadi, ama buyuklerde yeterince mikrop var sizde olmadigi icin deyince ben otomatik olarak daha cok virus verilmesi gerekiyor diye yorumladim, p-o ya soracagim yarim miydi diye? Bizde de öyleyse degistiririm postu, bu arada benimkiler cok cesurdular önce onlar olmak istedi...
Tesekkur ederim cok, hala kendimi 20 seneonceki kadar enerjik hissediyorum ustelik!!!

beste said...

fransizlar once herseye karsi cikar, benim esim istemiyor bende ne yapacagimi sasirdim; program yaptilar bir asidan felc gecirmis bir de virusten solunum destek cihazina bagli 2 kisi gosterdiler al sec bakalim der gibi cok sikildim bende ne yapacagimi bilememekten!

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Gecen bir tanidik ta burada panik, sansasyon olmasin diye medyaya yenigrip ve asisi konusu cok gelmiyor diyordu. En cok seyredilen kanallar devlet TV leri reklamsiz cok guzel yayinlar ve her ev -is yeri 3 ayda bir 100 Tl gibi para öduyor. Haberler sadece ölenlerin yasi, cinsiyeti-asinin gelistirilmesi asamasinda da kisa kisa bilgiler ve hangi firmalar uretiyor gibi, baska ulkelerin nasil asilanacaklari karsilastirarak verildi, kamuoyunun merakini ve endisesini giderecek sekilde anliyacagin...

Anonymous said...

Ben su "burada devlet ne diyorsa guven sonsuz hemen yerine getiriliyor" kismina takildim.
Felsefe olarak acikcasi bu bana ters ve cok tehlikeli geliyor. Genel olarak devlet cok guvenilen bir kurum olabilir, ama bu demek degil ki bu super guvenilen kurum dangalaklarin eline gecemez. Almanlar da 15 milyon Yahudi'yi yakarken devlet ne diyorsa onu yapmiyorlarmiydi? Dusunsene bir Turkiye'de insanlarin bugun devletin dedigini hemen yerine getirdigini (ya da askerin)...Sokaklarda ya sadece tekkeliler kalirdi ya da migferliler...
Ben de asi oldum ama riskinin yok denecek kadar az olduguna ikna oldugum icin. Faydasindan pek suphem olmadi zira spesfik olarak bu viruse karsi gelistirilmis bir asi...zaten fazla tartisildigini da sanmiyorum.

Levent

Açalya said...

Gecmis olsun, en iyisini yapmissiniz.
Yukarida Levent beyin yazdigi sey 50 sene onceydi...50 senede Almanya cok yol katetti...Bizimkiler 80 yildir iki adim yol alamadi.
Bizim ikinci dozumuz (burundan sprey) Cumartesi.
Bizim medya kafayi iyice yemis, millete de yedirtme cabasinda; dun bir gazetede okudum, cemiyet :) dunyasinin unlulerine sormuslar asi yaptiracak misiniz diye, 10 kisinin 10`u da agiz birligi etmiscesine diyor ki, benim oglum, benim kizim zaten domuz gribi oldu, gecirdik biz :))) hay bin kunduz!

Fulya said...

Simdi ben mi yaniliyorum diye kagitlarimiza baktim da; biz 0.50 ml. Bizim kiz 0.25 ml almis. sizde belki degisiktir. Dogrusu ben de yan etkisinin az olduguna inandim. ama beni bununa inandiran da saglik bakanligi ve doktorlar. dolayli da olsa saglik sistemine ve devlete guvenim. yani hem levent hem sen gibi dusunmusum

Damla (kitubi) said...

Geçmiş olsun.

Benim oğluma (32 ay) 0.5 ml yaptılar ve 4 hafta sonra yeniden gelin dediler. Bu yarım doz işini çok araştırıp, öyle olmadığına karar vermiştim ama 0.25 kağıtta yazıyor okuyunca şaşırdım şimdi.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Levent, haklisin! benim basimda da dinci ve yolsuzlugun cilki cikmis bir hukumetin yönettigi devlet olsaydi hic mi hic guvenmezdim. Yalniz: 'devlet degil, halk karar vermeli' diyen liberal söylevlerin sonucunu, en son Isvicre'de görduk.Demek 'halk isterse seriatta gelebilir, fasizim de' yi ya kabul edecegiz ya da ilgili kurumlarin vatandaslarinin sagligi,ulusun birligi-guvenligi gibi konularinda yasalar cercevesinde karar verme yetkisini onlara birakmaliyiz. TR'nin basimami gibi cikip, saglikla uzaktan yakindan ilgisi olmadigi halde, ustelikte hepsi yetiskin cocuklarinin adina da konusarak, kafa karistirarak, demokratlik örnegi verilmez.

Damla, bizdeki yanilginin aynisi olmus sende de!