Monday, February 15, 2010

Olimpiyat Oyunlari

basladi . Biz ailece cok yakindan takipteyiz. Bayrak gecidinde topu topu (yarisi olimpiyat komitesi uyeleri) 10 kisilik kafile gözlerimi doldurmaya yetti. Ama dans ederek gecen guzel Tugba ve arkadaslari icimize biraz su serpti. PratikAnne iyi bir konuya el atmis.Tugba'nin bloguna ben sans dileklerimi gönderdim, siz de ihmal etmeyin.

2 comments:

Anonymous said...

benim yegenlerimde umarim turkiye adina yuzer, tenis oynar ilerde...

Cano said...

Simdi bu olimpiyata katilan cocuklar milli sporcu mu degil mi?!Benim kafam orada karisiyor biraz.
Degismediyse benim bildigim Turkiye milli sporcularina bir sekilde devlet destegi saglar. Naim'i hatirliyorum mesela, Ozal donemi ev, altin vs. ihya olmustu. Sonra yol, yemek harclari falan olurdu galiba .Bu cocuklar da madalya alsalar bir getirisi olacak mi maddi onlara mesela?
Isin ilginci Kanada'da yok oyle bir sey, herkes kendi imkanlariyla profesyonel anlamda sporunu yapiyor, koclarin, malzemelerin parasi, yol paralari hep ailelerin cebinden. Boyleyken 200 gibi rakamlarda sporcu katiliyor olimpiyatlara. Tamam Kanada gelismis ulke, gelir seviyesi yuksek falan ama yine de onemsenecek buyuk paralar bunlar. Bence ailede is bitiyor. Maalesef bizim toplum yapimizda cocuklar okula gitsin, ya doktor ya muhendis olsun idealleri sporcu yetistirmekden cok ustte... Ozel dersanelere paralar akitilirken spor icin ne devlet, ne aile para harcamak istemiyor...Ne yazik di mi?