Friday, June 15, 2007

3,5 yasinda kendini sevebilme!

"Baba seni seviyorum,
Anne seni seviyorum,
Alp'i seviyorum,
Beni, kendimi seviyorum", dedi Ege, dun gece aramizda uyumaya calisirken, saga sola dönme seansinda...P-O, yaz bunu bloga kesin, diye gururla ekledi...

10 comments:

Lapis lazuli said...

cocuklarin sevgilerini dile getirisi ne kadar en gercek degil mi? Hesapsiz, en icten, asil anlaminda. Insani onikiden vuruyor, gururlandiriyor, P ne kadar hakli kayda gecsin diye istemekte...

gezicini said...

güzel birşey kendini sevmek, hem de bu yasta.. ilerde mutlu bir cocuk olacak gibi..
sevgiler
gorki

Anonymous said...

Siz ask sandovici yapmissiniz!!!!!

www.elifsvas.com/blog

Açalya said...

Aferin ona, insan kendini sevmeli ki baskalarini da sevsin.

Bambi said...

Cocuklarda soyut kavramlar ne zaman olusuyor diye cok cahilce bir soru sorsam, bilincli olarak mi kendini seviyor eger oyle ise ne guzel ama bu hayati boyunca yapilmasi gereken zor bir gorev ;))

Anonymous said...

Ne Guzel dimi!!

Bugunlerde benim 6 yasindaki Victoria da moda: I love mummy, I love Daddy, I love victoria, I love Isabella,(siralamaya bak yalniz, kendisi abalsindan once:)) do you love me Mommy, Do you love me Daddy, I love Victoria... uzayip gidiyor bizim kizin Love Yazilari:)))

B5 said...

Self confidence- ve ilk yapi taslari, Bravo...

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Cano, aslinda bunun gibi baska detaylari hep atliyoruz degil mi, herseyi yazabilsek...Bir öncekinde ise bana yardim etmisti, sana yardim ettigim icin beni seviyormusun, diye sormustu, ben de etmesende seni seviyorum, dedim di...

Gorki, kendine öz guveni var ve mantikli bir cocuk, banada öyle geliyor...

Elif, biz bu duble sandoviclere daha yillarca devam edecek gibiyiz. Bu sabah herzamanki gibi yine Ege geri geldi yatagindan ve bebeklerin anne-babalarin yataginda daha iyi uyudugunu, söyledi.

Acalya, dedigin gibi hayatta sevme kavrami cok önemli. Uni'de bir egitim psikolojisi hocamiz: ben annesini sevmeyen adamla evlenmezdim, demisti. Annesini sevsin ki, beni de sevebilsin, demisti.

Özlem, bence cocuklarin bu kavramlari bilincli yada bilincsiz kullanmasi, belli bir yasta degil,cocuga göre degisiyor. Ege'nin, oglum diye demiyorum, birsuru yonden EQ'sunun yuksek oldugunu kendi hislerimle biliyorum ;))).

Derya, guldurdun beni,ablasindan önce kendini sevme detayiyla...

B5, özguven basarinin %50 si de derler, degil mi!

Sanem said...

Ne kadar gurur verici bir an gerçekten.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Hosgeldin Sanem, herzaman yasatiyorlar bize bu duyguyu varliklariyla zaten...